Aktiviteter og Temaer

  • Nulstil søgning
  • Uddannelsesniveau

  • Fag

  • Varighed

  • ESERO Tema

  • Nulstil søgning

Her finder du mere end 100 spændende undervisningsaktiviteter. De handler bl.a. om jordobservation, navigation, energi og klima samt de mange praktiske anvendelser af rumteknologi som fx navigation og vejrudsigt. En undervisningsaktivitet varer typisk mellem 30 minutter og 2 timer. Mange aktiviteter indgår i et tema eller en mission, som giver mulighed for at undervise i et helt forløb inden for et bestemt område.

The JEM Water Recovery System demonstrates that potable water can be generated from urine.

Hvordan genanvender astronauten den kop te, han drak i går?

astro Pi

Astro Pi: Dit program i rummet

vandraket

Hvor meget vand skal der i en vandraket?

Hvor meget vand skal der i en vandraket? Har du fløjet med dem har du helt sikkert stillet dig selv det spørgsmål. Men hvordan måler man det?
AM_booking

Book ESA-astronaut Andreas Mogensen

Send en booking forespørgsel til ESA om at få Andreas Mogensen med til et arrangement.
fremstilling-af-stjernekamer

Fremstilling af stjernekamera til satellitter

Eleverne skal prøve kræfter med at producere og optimere emner, som lige nu befinder sig på Den Internationale Rumstation.
AndreasAstroBitMateriale

Datalogning med micro:bit på Jorden og i rummet

Datalogning er en stor del af vores hverdag her på jorden, men også på Den Internationale Rumstation (ISS) er astronauterne meget afhængige af datalogning. Nu kan dine elever øve sig på at datalogge ved hjælp en micro:bit.
Screenshot 2024-04-12 120914

Månebogen til førskolebørn

Sjove og spændende fakta om vores nærmeste nabo i solsystemet til førskolebørn
SpaceSDU-058

Besøg vægtløshedsrobotten på SDU

Kom og prøv en vægtløshedsrobot hos SDU med din klasse, og besøg bagefter en vaskeægte rumvirksomhed i Odense.
Guide-Faa-rummet-ind-i-undervisningen-Forside_03

Guide: Få rummet ind i undervisningen

"Få rummet ind i undervisningen" er en ny guide til dig, der underviser i grundskolen eller på en ungdomsuddannelse. Guiden giver inspiration til uddannelse og job med fokus på rummet.
ETF_thumbnail

Få besøg af en rumekspert

Book en rumekspert til din klasse, gennem Engineer the future.
raketSimulator

DR’s Raketsimulator

Prøv at se om du kan nå op til Den Internationale Rumstation, med din helt egen raket.
ESA astronaut Samantha Cristoforetti træner på rumstationen

Træning i vægtløs tilstand

I denne aktivitet skal eleverne bygge et selvstændigt træningsmodul på en fremtidig rumstation, hvor man kan dyrke styrkende, sjove og sociale træningsaktiviteter.
In this image, NASA astronauts Scott Kelly (left) and Terry Virts (right) work on a Carbon Dioxide Removal Assembly (CDRA) inside the station's Japanese Experiment Module. The CDRA system works to remove carbon dioxide from the cabin air, allowing for an environmentally safe crew cabin. Credit: NASA

Rens og genbrug luften i fremtidens rumstation

Det er vigtigt med ren luft for at kunne overleve i rumstationen. Det handler selvfølgelig om, at der skal være ilt nok, men det handler også om at få renset luften for CO2, CH4, partikler, sved og andre gasser, så luften er ren. Hvordan gør man det?
AndreasAstroBit

ESERO In-Flight Call 2023

Video af det fælles In-Flight Call for ESERO Danmark, ESERO Finland, ESERO Sverige og ESERO Norge.
Sphero robot i månelandskab

Sphero robotter

Vejledning i, hvordan man bruger Sphero robotter. Robotterne indbyder til leg med kodning og teknologi og er anvendelige i mange af skolens fag.
ESA astronaut Samantha Cristoforetti drikker en kop espresso

Hvordan genanvender astronauten den kop te, hun drak i går?

I dette forløb skal eleverne arbejde med vandets kredsløb og vandrensning. På rumstationen genbruges lige nu 95% af alt det vand, som astronauterne bruger.
vandingssystem

Vandingssystem til plantebede i rummet

I dette forløb konstruerer eleverne et element til et drivhus til fremtidens rumstation - vandingssystemet.
Paxi aktivitetsbog

Paxi aktivitetsbog

Paxi aktivitetsbogen er en sjov og lærerig mulighed for børn i dagtilbud til at lære mere om månen, planeterne og rummet.
Vægtløs fitness

Vægtløs fitness

Eleverne skal designe et træningsprogram til en astronaut i vægtløs tilstand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.
Frikvarter i virtual reality

Frikvarter i virtual reality

Eleverne skal designe et storyboard til en video, der kan afstresse astronaut Andreas Mogensen, mens han er på Den Internationale Rumstation ISS. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som Andreas Mogensen skal udføre, mens han er i rummet.
3D-print i vægtløs tilstand

3D-print i et isoleret miljø

Eleverne skal designe og 3D-printe et objekt, der kan bruges i et isoleret miljø med begrænsede ressourcer. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.
Det rene vand

Det rene vand

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.
Astronautteam

Det ideelle astronautteam

Eleverne skal måle på deres kroppe og håndtere etiske dilemmaer om grænser for brug af data om vores kroppe. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.
Rum-Robotter

Rum-Robotter

I denne aktivitet skal eleverne bygge en robotarm, og de skal undersøge, hvor de kan møde robotter i hverdagen, og hvordan de virker. Ligeledes robotters funktion i rummet.
Skip to content