Aktiviteter og Temaer

  • Nulstil søgning
  • Uddannelsesniveau

  • Fag

  • Varighed

  • ESERO Tema

  • Nulstil søgning

Her finder du mere end 100 spændende undervisningsaktiviteter. De handler bl.a. om jordobservation, navigation, energi og klima samt de mange praktiske anvendelser af rumteknologi som fx navigation og vejrudsigt. En undervisningsaktivitet varer typisk mellem 30 minutter og 2 timer. Mange aktiviteter indgår i et tema eller en mission, som giver mulighed for at undervise i et helt forløb inden for et bestemt område.

ETF_thumbnail

Få besøg af en rumekspert

Book en rumekspert til din klasse, gennem Engineer the future.
raketSimulator

DR’s Raketsimulator

Prøv at se om du kan nå op til Den Internationale Rumstation, med din helt egen raket.
AndreasAstroBit

ESERO In-Flight Call 2023

Video af det fælles In-Flight Call for ESERO Danmark, ESERO Finland, ESERO Sverige og ESERO Norge.
Sphero robot i månelandskab

Sphero robotter

Vejledning i, hvordan man bruger Sphero robotter. Robotterne indbyder til leg med kodning og teknologi og er anvendelige i mange af skolens fag.
Rum-Robotter

Rum-Robotter

I denne aktivitet skal eleverne bygge en robotarm, og de skal undersøge, hvor de kan møde robotter i hverdagen, og hvordan de virker. Ligeledes robotters funktion i rummet.
samarbejde

Hvordan øver vi os i at samarbejde i rummet?

I dette forløb udvikler eleverne samarbejdsaktiviteter til astronauterne på fremtidens rumstation. Astronauter må konstant øve sig i at arbejde sammen på rumstationen og være sociale med hinanden, så de ikke bliver ensomme.
mad-i-rummet

Hvordan laver vi mad sammen i rummet?

I dette forløb skal eleverne bygge et køkken til fremtidens rumstation, hvor astronauterne kan lave mad sammen. Eleverne undersøger også, hvordan man kan emballere og opbevare mad i rummet.
Dyrk planter i rummet

Hvordan bygger vi plantebede til fremtidens rumstation?

I dette forløb bygger eleverne plantebede til drivhuset på fremtidens rumstation. Undervejs i forløbet undersøger eleverne planters vækstbetingelser og overvejer, hvordan planter kan gro i rummet.
Japansk astronaut Koichi Wakata træner på rumstationen

Hvordan træner vi i rummet?

På rumstationen, ISS, træner astronauterne 2,5 time om dagen for at holde deres kroppe i gang. Men det er ikke helt nemt, når de er vægtløse. Så træningen foregår anderledes end på Jorden.
Tinkercad - Logo

Guide til Tinkercad

Kort vejledning på dansk med fokus på, hvordan du kan bruge Tinkercad til at lave 3D-designs med dine elever
Skærmbillede fra 2021-11-25 23-13-10

Vejledning til undersøgelser med geodata

Vejledning i brug af EO Browser og masser af øvelser for alle klassetrin.
Landbrug i rummet (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero

Landbrug i Rummet

Hvilke faktorer påvirker planters vækst? Kan viden om de faktorer give idéer til, hvordan der kan dyrkes planter i Rummet i fremtiden?
Månefartøj (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero

Månefartøj

Med månen som kontekst skal eleverne, ved brug af en lille motor og en solcelle, bygge et månefartøj, som er drevet af solenergi.
Skærmbillede 2021-06-01 kl. 10.28.16

Lav din egen solformørkelses-kikkert

Netop projiceringer af Solen har været brugt til at studere Solen i flere hundrede år, og der findes mange optegnelser af solpletter, som er observeret gennem projiceringer. Solpletter er mørke områder på Solen, som skyldes en stor magnetisk aktivitet. Hvis du selv vil prøve kræfter med at lave en projektion af Solen, kan du lave en solformørkelses-kikkert, som er sikker at bruge.
Skærmbillede 2021-06-01 kl. 10.15.28

Solen, jorden og månens baner

I denne øvelse skal eleverne lave en model af Jordens bane omkring Solen samt Månens bane omkring Jorden. Aktiviteten kan bruges som udgangspunkt til at skabe en dialog om Solsystemets dynamik.
maanebase

Månebase

Hvordan beskytter man sig mod forskellige vejrforhold på Jorden? Hvordan er forholdene på Månen, og kan eleverne designe en månebase til fremtidige ophold for astronauter på Månen?
Hvordan virker en raket?

Hvordan virker en raket?

Har du undret dig over, hvordan en raket virker? Her er nogle forsøg, der kan laves med rulleskøjter, som hjælper til at forstå raketprincippet.
Vand på Månen (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero

Vand på Månen

Hvor meget vand bruger du til dagligt? Denne aktivitet lægger op til at diskutere vandforbrug og genanvendelse både på Jorden og i Rummet.
Love og regler på Månen (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero

Love og regler på Månen

Hvordan kan et fremtidigt samfund på månen fungere? Diskuter nogle af de organisatoriske og sociale egenskaber af en fremtidig koloni på månen og relatér disse til jeres eget lokalsamfund.
Hvordan bliver man vægtløs?

Hvordan bliver man vægtløs?

Astronauter er vægtløse i rummet, men vidste du også, at du faktisk selv er vægtløs mange gange om dagen? Det kan nemt vises med dette sjove forsøg.
©ESA https://www.esa.int/ESA_Multimedia/Search/(offset)/50/(sortBy)/published?result_type=images&SearchText=earth+seasons

Et år på jorden

Forståelse af årstiderne. En praktisk aktivitet, der sigter mod at lade eleverne udforske soljordsystemets indflydelse på årstiderne.
Er der liv på planeten?

Næsen højt oppe i himlen

Observation og måling af vejrforhold. Eleverne bygger en lille meteorologistation og foretager målinger af regn, vindhastighed og lufttemperatur.
Rumafgrøder (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero

Jorden under låget

Hvad er drivhuseffekten? Eleverne bygger en model for at forstå, hvad drivhuseffekten er, og diskuterer konsekvenserne af drivhusgasser.
Fra Big Bang til mennesket

Fra Big Bang til mennesket

En aktivitet med bevægelse, hvor eleverne får billeder af stadierne ved livets udvikling, og skal placere billederne i den rigtige rækkefølge.
Skip to content