Forside > aktiviteter > Love og regler på månen
Undervisningsaktivitet

Love og regler på månen

Love og regler på Månen (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Hvordan kan et fremtidigt samfund på månen fungere? Diskuter nogle af de organisatoriske og sociale egenskaber af en fremtidig koloni på månen og relatér disse til jeres eget lokalsamfund.

Andre aktiviteter:

Rumafgrøder (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Udforsk hvordan man kan dyrke planter i rummet, og hvilke faktorer der påvirker planters vækst. I seks øvelser opbygger eleverne en forståelse for, hvordan planter spirer og vokser.
Strøm fra vand (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Lær om elektrokemi, hvordan man producerer oxygen og hydrogen på månen, og om hvilke komponenter der kan bruges som brændstof til rumfartøjer.
Udvind vand fra månejord (Moon Camp) Undervisingsmateriale Esero
Lær om ændringer i materialers tilstand. Fortolk data og diskutér, hvordan tilstandsændringer er anderledes på månen sammenlignet med, hvad vi er vant til på jorden.
Kan liv overleve i fremmede miljøer? (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Kan liv fra ekstreme miljøer på jorden overleve andre steder i solsystemet? Undersøg kendetegn ved forskellige steder i solsystemet og opstil hypoteser om, hvor og hvad I tror vil være i stand til at overleve uden for jorden.
Rumbjørne (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Undersøg bjørnedyrs evne til at overleve ved at teste deres modstandsdygtighed under ekstreme miljøforhold. Se om I kan drage paralleller til deres overlevelsesevne i rummet.
Strøm fra sollys (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Eleverne udfører to simple aktiviteter og til sidst perspektiverer de deres ideer til ægte ESA rummissioner.
3...2...1 Lift-off! (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Design og byg jeres egne papirraketter! Lær hvad det kræver for at en raket er stabil, og beregn rakettens bane og hastighed.
Astronautmad (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Hvilke planter er bedst egnede til at gro i rummet, og er de gode kilder til ernæring for astronauter? Lær om planter. Hvilke dele er spiselige, og hvad er egentlig forskellen på grøntsager, frugter og frø?
Vand på Månen (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Hvor meget vand bruger du til dagligt? Denne aktivitet lægger op til at diskutere vandforbrug og genanvendelse både på jorden og i rummet.
Mission på Månen (Moon Camp) Undervisningsmateriale Esero
Klassekammeraterne giver hinanden kommandoer, der gør det muligt at navigere blindt rundt på månens overflade. Følg den fastlagte rute, undgå forhindringer, udfør missionerne og kom sikkert i mål.