
Guide til Tinkercad
Kort vejledning på dansk med fokus på, hvordan du kan bruge Tinkercad til at lave 3D-designs med dine elever
Forside > aktiviteter > Månefartøj
For at kunne holde hele basen kørende er strøm nødvendigt. Et batteri holder ikke lang tid, så andre energikilder er nødvendige. I denne aktivitet skal eleverne identificere fordele og ulemper ved forskellige typer af kilder til vedvarende energi. De skal også tage stilling til, hvilke typer af vedvarende energikilder, der er bedst at bruge på Månen.
Eleverne kan derefter (hvis nødvendigt) skitsere et elektrisk kredsløb, først for et simpelt system (batteri, elpære, kontakt) og dernæst for en solcelle (solcelle, motor).
Til sidst skal eleverne bygge deres eget månefartøj, der kan køre ved hjælp af en solcelle. Der er et bilag til, hvordan fartøjet kan designes, men der er også plads til en mere engineering-agtig tilgang. Eleverne skal efterprøve deres rover og løbende lave forbedringer, samt overveje hvordan den bedst kan fungere på Månen.
Aktiviteten kan gennemføres uafhængigt af de andre aktiviteter i Moon Camp-missionen. Men den kan også indgå i et længere forløb. Se her: Samlet oversigt over Moon Camp-missionen
Materialet består af en lærervejledning og nogle elevark, som kan hentes i menuen til højre eller herunder:
Der er en vejledning til, hvordan eleverne kan bygge det månefartøj, som lægger navn til aktiviteten. Vejledningen findes i “elevark.” Der gøres opmærksom på, at der til den øvelse skal bruges en del materialer. Fartøjet skal desuden testes – helst udenfor og på en dag, hvor solen skinner.
Eleverne kan eventuelt også prøve at bruge programmet Tinkercad til at designe deres færdige rover. De kan ligeledes tilføje en energikilde til deres oprindelige design af Månebasen.
Find den engelske vejledning her:
Månefartøj (Moon Rover) – ESA’s website
Følgende animation handler om behovet for robotter på månen.
Airbus Foundation Discovery Space: Robots on the moon – video