Gå til hovedindhold

Bring universet ind i klasseværelset

Kroppedal Museum og ESERO tilbyder et gratis heldagskursus i nogle værktøjer man kan benytte til at bringe astronomi, rumfart og universet i klasselokalet. I kurset vil vi kigge på tre konkrete værktøjer: Stellarium, Zooniverse og ESEROs forsøgskasser. 

Stellarium er et gratis planetarieprogram med hvilket man kan se stjernehimlen på sin computer. Programmet giver mulighed for at lære himlen at kende, se planeternes bevægelser set fra Jorden over lange perioder og generelt foretage simple astronomiske forsøg. 

Zooniverse er en hjemmeside hvorfra man finder en myriade Citizen Science projekter. Her er tale om reel forskning man som bruger kan hjælpe til med. Det kan være at gennemgå data i jagten på exoplaneter, se efter tegn på vandudladning på Mars, kortlægge Månens overflade, og meget mere

ESEROs forsøgskasser er et eksperiment man kan låne af ESERO, hvor man gennem forskellige tests af materialer skal komme frem til hvad man tror man vil fremstille sin satellit af. Forsøget giver indblik i forskellige materialers egenskaber og hvordan man i projekter skal have øje på flere af den slags egenskaber samtidigt. Læs mere på ESA's hjemmeside (engelsk)

I kurset vil vi præsentere disse tre værktøjer, vise hvordan de virker og ellers lade jer lærere selv gå til hånde med dem, og give jer noget inspiration til hvordan man konkretisere et emne som astronomi og rumfart.

Kurset tænkes primært til lærere i mellemtrin og udskoling, og kræver tilmelding pga. begrænset antal pladser (25) men er ellers gratis, idet ESERO og Kroppedal finansierer kursets afholdelse.

Tilmelding og praktisk information

Tilmeldingsfrist er 2. december 2019

Kurset er gratis, men tilmelding er bindende. Ved udeblivelse af tilmeldte kursuster opkræves no show gebyr på 500 kroner.

Forplejning på dagen - og medbring gerne en bærbar computer.

Kurset afholdes på Kroppedal Museum, Mandag d. 9. december, 9.30 - 16.00

Tilmelding og mere information kan opnås ved kontakt til Lars Occhionero på lars.occhionero@kroppedal.dk eller på telefon 61 13 74 35.