Gå til hovedindhold

Advarselsmeddelelse

Der er lukket for indsendelser af denne formular.

Lærerkursus - Mars InSight, sensorer og controllere

Unge Forskere lærer-workshop - Unge Forskere 2018 - Foto: Sanne Vils Axelsen

Mars InSight, sensorer og controllere

Mars InSight er netop succesfuldt landet på Mars. Måske vil de data, den sender hjem, bidrage til forståelsen af, hvordan planeter blev formet for ca. 4,567 milliarder år siden. Men hvilke sensorer indeholder den, og hvordan kan man lave tilsvarende sensorer og målinger hjemme på sit eget gymnasium? Det er, hvad vi vil arbejde med på kurset.

Med teknologierne micro:bit, Arduino og Raspberry Pi kan man nemt og hurtigt bygge sensorer til at undersøge omgivelserne. Sensorer kan være små og nemme at placere, så man kan undersøge steder, hvor det er besværligt for mennesker at komme: som f.eks. på Mars’ overflade, under jorden og i jordskælvsområder.

På dette 2-dages lærerkursus kommer vi til at arbejde med de tre forskellige teknologier og I vil få inspiration til konkret at inddrage dem i undervisningen. Vi arbejder med at afprøve aktiviteter, som kan bruges sammen med eleverne f.eks. at udforske ledningsevne, magnetisme, varme og seismiske rystelser.

Faglige stikord: elektriske kredsløb, sensorer , databehandling af større mængder data, styring af fysiske systemer, bølger, verdensbillede, Mars og astronomi.

Målgruppe

Undervisere i fysik og informatik på gymnasieniveau 

Tid og sted

Kurset finder sted torsdag den 7. februar kl 10 til fredag den 8. februar 2019 kl. 15.00 hos Science Talenter, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø

Pris

Det koster 2000 kr. at deltage i kurset inkl. materialer, overnatning i enkeltværelse og forplejning under hele kurset. Prisen er ekskl. moms.

Medlemmer af Science Talenters gymnasienetværk får 20% rabat.

Hvis dit gymnasie er medlem af Science Talenters gymnasienetværk, er der 2 fripladser på lærerkurser hvert skoleår/kalenderår.

Kontakt

For mere information kontakt Steen Eiler Jørgensen på sej@astra.dk

Tilmelding

Deadline er torsdag den 24. januar 2019.

Der er lukket for tilmelding. Ved spørgsmål kontakt vores sekretær, Ditte, på dls@astra.dk.