Gå til hovedindhold

Online Observatorium – Teleskoperne, Månen og Asteroider

Brorfelde Observatorium er indgået i et europæisk samarbejde med observatorier fra Wales, Norge, Finland og Letland om at udvikle nyt undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i de stedsbunde teleskoper og faciliteter på de forskellige observatorier.

I dette kursus vil du få en generel introduktion til de forskellige observatorier, samt lære mere om hvordan du kan anvende et teleskop i undervisningsbrug. Du vil også få adgang til nyt inspirerende undervisningsmateriale om Månen, dens kratere, og forbindelsen til solsystemets asteroider.

Derudover viser vi hvordan man selv kan observere de mange kratere på Månen, og sammenligne kraterne med simple modeller i klasseværelset. Vi viser også teknikker til at demonstrere Månens afstand og dens forskellige faser.

Kurset er gratis, og der er gratis forplejning med. Der er et begrænset deltagerantal og tilmelding er bindende. Bemærk der er et no-show gebyr på 500 kr.

Faglige stikord

Månens bevægelse, Månens lys og dens faser, Månens dannelse, Verdensbillede, Astronomi, Instrumenter, Simpel databehandling, Simpel modellering.

Kontakt

For mere information kontakt Michael Lindholm Nielsen på micli@holb.dk

Tillmelding

Deadline for tilmelding er fredag den 31. maj 2019.

Kan tilmeldes via https://brorfelde.billetexpressen.dk/event/sheet/online-observatorium-teleskoperne-manen-og-asteroider-701B27839482404EB0F843A6D435612A

Hvornår

Kurset afholdes den 18. juni 2019 fra 09:00 til 17.00

Hvor

Brorfelde Observatorium

Observator Gyldenkernes Vej 3

4340 Tølløse

Danmark

Pris

Gratis

Målgruppe

Folkeskolelærere, Mellemtrin/Udskoling