Gå til hovedindhold

CanSat

Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2020-2021

Deltagelse i CanSat-konkurrencen styrker elevernes kreativitet, samarbejde og faglighed - og vinderholdet får betalt kost og logi til den europæiske konkurrence et sted i Europa.
 

Har du elever, der brænder for science, programmering og teamsamarbejde? Og vil du være med til at give dit gymnasium og dine elever en uforglemmelig oplevelse med udvikling af løsninger til fremtidens rumfart?

Så tilmeld et hold til CanSat 2020-2021, og vind en rejse til den europæiske hovedkonkurrence. CanSat er en konkurrence, der stiller krav til kreativitet og teamsamarbejde og samtidig giver muligheder for at styrke elevernes fagfaglige viden om teknologi og programmering.

Vinderholdet får betalt kost og logi

Den nationale konkurrence foregår i uge 17 d. 27. og 28. april 2021, og der er plads til cirka 10 deltagende hold fra hele landet. Hvert hold må bestå af 4-6 elever og en lærer. OBS: KONKURRENCEDAGENE BLIVER AFVIKLES ONLINE.

Vinderholdet i den danske finale får en plads i den europæiske konkurrence et sted i Europa, med kost og logi betalt af ESA. Rejsen er dog for egen regning. 

Ved en europæiske finale møder vinderne engagerede elever fra andre europæiske ESA-medlemslande, de træner sprog og samarbejde, udveksler erfaringer og får mulighed for at udleve deres kreative potentiale. Med sig hjem får de solide arbejdserfaringer med problemløsning, kreativitet, programmering og teamsamarbejde.

CanSat - ESERO - Naturvidenskabernes Hus

Fysik med dåsesatellitter

Arbejdet med CanSat indeholder de fleste elementer af fysik B, både i forhold til læreplan, undervisningsform, inddragelse af it-udstyr, databehandling og -opsamling.

CanSat-konkurrencen arrangeres af AAU Space Center, Astra og Naturvidenskabernes Hus, som er national koordinator for ESERO Denmark.

Årets mission i 2020-2021 er måling af lufttemperatur og lufttryk (primære mission), og den sekundære mission vælger holdet selv. Læs mere i CanSat Guidelines. Det kunne fx. være tryk, acceleration og temperatur.

Praktisk om den nationale CanSat-konkurrence

  • Målgruppe: Gymnasieelever
  • Tid: 27.-28. april 2021. OBS: KONKURRENCEN AFVIKLES ONLINE
  • Pris for deltagelse: Gratis, der skal dog selv betales for materialer til CanSats og transport til konkurrencested. Fuld forplejning dækkes af ESERO Denmark.
  • Tilmeldingsfrist: Senest februar 2021, indtil videre kan der sendes en mail til Jha@nvhus.dk.
    Tilmeld jer allerede nu, for at få en plads på et af vores kurser i Bjerringbro d. 2. december eller Sorø d. 13. november.

Læs mere om CanSat konkurrenen på Cansat.esa.int.

NYHED: I år tilbyder vi mulighed for at få online support fra en ekspert undervejs, så alle hold og underviserne kan komme sikkert i mål med projeket. 

 

Tidsplan for 2021 konkurrencen

Nedenfor ses de endelige datoer for forløbet i foråret.

Efterår og vinter 2020-21 Elev-teams arbejder med design af deres CanSat. Det forventes at software og hardware er testet og fungerer, når alle teams mødes til den nationale konkurrence i slutningen af april
5. februar 2021

Tilmelding til national konkurrence.

26. marts 2021

Detaljeret tilmelding ”Proposal form” sendes til jha@nvhus.dk.

26. marts 2021

Critical Design Report sendes til jha@nvhus.dk

16. april 2021

Final Design Review, FDR, sendes til jha@nvhus.dk

Se her de to vinderrapporter fra CanSat-2019 - til inspiration 

26.-28. april 2021

Den danske konkurrence ONLINE. Vinderen går videre til den europæiske konkurrence.

medio juni 2021 Pre-Launch Report indsendes til cansat@esa.int.
Ultimo juni 2021

Europæisk konkurrence. Lokalitet fastlægges ultimo 2020 fra ESA. Følg med i denne tidsplan. Sidste år var det i Medicina ved Bologna i Italien læs mere på ESA's hjemmeside.

medio juli 2021

CanSat Final Report sendes til cansat@esa.int. Udløser CanSat-certifikat.

CanSat-guidelines finder du i menuen til højre. 

Er du interesseret i at vide mere, så kontakt ESERO Denmark manager, Janus Halkier, på jha@nvhus.dk. Tlf. 61 28 81 55.