Forside > kurser > Mission X

Lærerkursus

Mission X

Mission X er et internationalt undervisningsforløb, hvor elever skal træne som en astronaut ved at lave både fysiske øvelser og forskellige forsøg.

Træn som en astronaut!

Mission X er et internationalt undervisningsforløb, hvor elever fra 1. til 6. klasse på tværs af hele verden lærer om rummet og laver astronaut-øvelser. Ved at lave aktiviteter, indsamler elever point, der hjælper figurerne Astro Charlie og Astro Luna med at komme til Månen.

Undervisningsmaterialet og de fleste aktiviteter findes på dansk og undervisningsforløbet er en god måde at få fysiske aktiviteter til at blive en del af naturfagene.

Udvalgte aktiviteter for mellemtrinnet findes herunder. Alle aktiviteterne i undervisningsforløbet findes på Mission X hjemmesiden.

Deltag også som familie

Som noget nyt kan man også tilmelde sig som familie og for eksempel bruge Mission X til hjemmeskoling. Man tilmelder sig på samme måde, og forælderen tager lærerens rolle som teamleder.

Mission X er oprindelig startet af NASA og koordineres overordnet af ESA (European Space Agency) og UK Space Agency. Planetarium koordinerer den danske del af Mission X i samarbejde med ESERO Danmark.

Læringsmål/faglige mål

  • Viden om vigtigheden af motion og god kost.
  • Indsigt i astronauters fysiske aktiviteter og motionsredskaber i rummet.
  • Viden om kroppens fysiske reaktion ved mindsket tyngdepres i rummet.

Tid og sted

I år kører Mission X 2021 fra 13. januar til 30. juli 2021, hvor det er muligt at indsende point på Planetariums Mission X-side.

Tilmelding

Tilmeldingen til Mission X 2021 er åben. Du kan tilmelde dine elever ved at udfylde formularen på Planetariums Mission X-side.

Arrangør

Planetarium

 

ESERO DK er støttet af

Kontakt

ESERO Manager
Tina Ibsen
tina@tinaibsen.dk
ESERO Manager
Pia Maria Lie
pml@piamarialie.dk