Forside > kurser > Stellarium – Bring stjernehimlen i klasseværelset

Lærerkursus

Stellarium – Bring stjernehimlen i klasseværelset

Det er sjældent mørkt i skoletiden, og når det er, er det nok overskyet. Det giver astronomiundervisning en udfordring. Til kurset vil vi fortælle om det næstbedste: anvendelsen af programmer som Stellarium, hvormed man kan tage himlen ind i klassen.

Bring nattehimlen ind i klasselokalet

Astronomi er en fascinerende videnskab og en typisk indgangsvinkel til at få børn og unge interesseret i videnskab. Men observation af stjernehimlen er ikke nemt i et land som Danmark, hvor det er for lyst om sommeren og for overskyet om vinteren; og hvor skoletiden for øvrigt ikke harmonerer så godt med at være ude og kigge op.

Heldigvis kan man bringe himlen ind i klasseværelserne som et alternativ ved hjælp af planetarieprogrammer. Et meget populært og gratis program er Stellarium.org.

Program og målgruppe

På kurset vil vi introducere Stellarium og vise, hvordan man kan bruge den til at vise den næstbedste stjernehimmel (efter den rigtige) i sin undervisning, men også hvordan programmet kan bruges til at søge informationer om alt fra stjernebilledemyter til bedre visualiseringer af himmelkoordinater. Der vil også være mulighed for at udføre små astronomiske observationer, så som beregning af parallakser, lysets tøven, planlægning af observationsaftner og mere.

Målgruppen for dette kursus er lærere på mellemtrinnet, udskolingen og i gymnasiet.

Læringsmål/faglige mål

Formålet med kurset er følgende:

  • Deltagerne skal få indblik i astronomiundervisning
  • Deltagerne skal lære at brug programmer som Stellarium
  • Deltagerne skal have mulighed for at bringe nattehimlen ind i undervisningslokalet, således at eleverne kan opleve astronomiundervisningen på en ny måde

Tid og sted

Kurset afholdes d. 9. november 2021.

Arrangementet er nationalt.

Tilmelding

Tilmelding sker ved mail til Lars lars.occhionero@kroppedal.dk

Arrangør

Kroppedal Museum

ESERO DK er støttet af

Kontakt

ESERO Manager
Mariam ‘Maddy’ Tizar Hansson