Gå til hovedindhold

Mission X – Træn som en astronaut

Er dine elever vilde med rummet, planeter og astronauter? Mission X er et internationalt forløb for elever på indskoling og mellemtrin, der ved hjælp af fysiske aktiviteter kan bruges til at få bevægelse ind i natur/teknologiundervisningen.


Hvad er Mission X?

Mission X er et gratis undervisningsprogram udviklet af rumforskere og professionelle fitnessinstruktører, der arbejder med astronauter og rumfartsorganisationer rundt omkring i verden.
Mission X anvender spændingen ved udforskning af rummet til at inspirere elever til at lære om naturfag, ernæring, træning og rummet og er designet til elever i aldersgruppen 8 til 12 år.

I Mission X skal elever udføre aktiviteter for at samle point og hjælpe Mission X maskotterne Luna og Leo med at komme til Månen.
Aktiviteterne er opdelt i fysiske aktiviteter, der hjælper eleverne til at udvikle styrke, udholdenhed, koordination og rumlig forståelse, og naturfaglige aktiviteter med fokus på faglig argumentation og samarbejde.

Mission X er tilrettelagt som et seks ugers forløb. Det er også muligt at plukke i aktiviteterne, som kan laves hver for sig.

Start din mission med en speciel besked fra ESA-astronaut Luca Parmitano!

 

Hjælp Luna og Leo med at komme til Månen

I Mission X deltager eleverne i en ”Walk to the Moon challenge”, hvor de hjælper maskotterne Luna og Leo med at komme til Månen ved at lave øvelser og indsende point.

Der er 384.000 km fra Jorden til Månen, så vi har brug for alle elevers point, for at Luna og Leo kan komme til Månen! For hver aktivitet, som eleverne laver, optjener de point. Point indsendes på den internationale Mission X-side, hvor I kan se, hvor langt Luna og Leo er kommet i dette års Mission X.
 

Tilmeld din klasse Mission X 2021!

Tilmeldingen til Mission X 2021 er åben. Du kan tilmelde dine elever ved at udfylde formularen på Planetariums Mission X-side.

På siden finder du også en lærervejledning, logbog til eleverne, træningsoversigt og udvalgte aktiviteter til elever på mellemtrinnet.
 

Hvornår er Mission X?

Walk to the Moon-udfordringen er aktiv fra d. 13. januar – 31. maj 2021. I denne periode er det muligt at indsende point.

Har du spørgsmål om Mission X, er du velkommen til at skrive til skole@planetarium.dk.