Forside > missioner > Astro Pi

Mission

Astro Pi

Design et eksperiment eller kode med en Raspberry Pi computer, og få astronauter ombord på Den Internationale Rumstation, ISS, til at køre det.
Den Internationale Rumstation, ISS

Giv dine elever chancen for at få deres kode en tur i rummet.

 

Hvad er Astro Pi?

Den internationale Astro Pi konkurrencen drives af ESA, men i ESERO DK i samarbejde med Informatiklærerforeningen tilbyder vi undervisere et lærerkursus og en national Camp for de elever, som har tilmeldt sig den internationale konkurrence . 

Der findes to internationale missioner i Astro Pi, man kan tilmelde sig; Mission Zero og Mission Space Lab. Begge missioner henvender sig til unge under 19 år, der deltager i teams af 2-6. I Mission Space Lab  skal deltagerne designe et eksperiment/kode med Raspberry Pi computer. For deltagere i Mission Zero skal I designe et program, som viser en kort besked til astronauterne ombord. I får derfor en unik mulighed for at få jeres design med i rummet. For mere information se https://astro-pi.org/   

Tilmelding og tidsplan

Tilmeldingen til de to internationale konkurrencer sker på ESA’s hjemmeside. Missionerne er åbent for tilmelding d. 13. September 2021 og slutter d. 18. Marts 2022.

For Mission Space Lab https://astro-pi.org/mission-space-lab/  

For Mission Zero https://astro-pi.org/mission-zero/

Nationalt afholder vi lærerkursus d. 6. April kl. 9.30- 16.00 Fysisk og Online d. 27. April kl. 19.00-21.00. Se kurser for tilmelding. 

Dato for elev camp’en, som i år afholdes online, er d. 8. og 9. Februar med tilmeldingsfrist d. 1. Februar 2022. Det er gratis for elever at tilmelde sig.  

Link til tilmelding: https://forms.gle/uUHcWN5eADeG3pCJ7

For mere information og for hvem I skal kontakte vedrørende spørgsmål, se linket her på Informatiklærerforeningens hjemmesiden: Information

ESERO DK er støttet af

Kontakt

ESERO Manager
Mariam ‘Maddy’ Tizar Hansson
– 2248 1769
 
Torben Winberg