Forside > missioner > Astro Pi
Mission

Astro Pi

Design et eksperiment i rummet. Om bord på den internationale rumstation ISS er to microcomputere med tilhørende sensorer som elever kan få lov til at programmere.
Den Internationale Rumstation, ISS Esero

Giv dine elever chancen for at få deres kode en tur i rummet.

Design et eksperiment i rummet. Ombord på den internationale rumstation ISS er to microcomputere med tilhørende sensorer som elever kan få lov til at programmere.
Det er muligt at lave forsøg i vægtløs tilstand 400km over Jordens overflade.
Giv dine elever chancen for at få deres kode en tur i rummet.

Hvad er Astro Pi?

Den internationale Astro Pi konkurrencen drives af ESA, men i ESERO DK i samarbejde med Informatiklærerforeningen tilbyder vi undervisere et lærerkursus og en national Camp for de elever, som har tilmeldt sig den internationale konkurrence .

Der findes to internationale missioner i Astro Pi, man kan tilmelde sig; Mission Zero og Mission Space Lab. Begge missioner henvender sig til unge under 19 år, der deltager i teams af 2-6. I Mission Space Lab  skal deltagerne designe et eksperiment/kode med Raspberry Pi computer. For deltagere i Mission Zero skal I designe et program, som viser en kort besked til astronauterne ombord. I får derfor en unik mulighed for at få jeres design med i rummet. For mere information se https://astro-pi.org/

Tilmelding og tidsplan

Tilmeldingen til den internationale udfordring sker på ESA’s hjemmeside. Mission Space Lab er åbent for tilmelding d. 12. september 2022 – 18. oktober 2022.

Tidslinjen for projektet kan ses her:

For Mission Space Lab https://astro-pi.org/mission-space-lab/

For Mission Zero https://astro-pi.org/mission-zero/

Lærerkurset er afholdt den 15. september 2022

Elevcamp bliver medio januar 2023. Det er gratis for elever at tilmelde sig.

Undervisningsmateriale mm. ligger på informatiklærernes hjemmeside

For mere information og for hvem I skal kontakte vedrørende spørgsmål, se linket her på Informatiklærerforeningens hjemmesiden: Information

Kursus i Astro Pi