Gå til hovedindhold

Partnere og netværk

ESERO Denmark understøttes af en række partnere, der må forskellig måde engagerer sig i det ESERO's fælles mål om at øge interessen for naturvidenskab og teknologi gennem brug af rummet i undervisningen.

I samarbejdet omkring ESERO Denmark indgår en række medlemmer i et netværk, der mødes to gange årligt. Netværkets rolle er at rådgive ESERO Denmark Manageren om aktivitetsplaner og den overordnede strategi for ESERO Denmark.

ESERO Danmark-netværket

ESERO Denmark er et dansk ressourcecenter for lærerkurser og undervisningsaktiviteter omkring astronomi og rumfart. Bag initiativet står ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet. ESERO Denmark er forankret hos Naturvidenskabernes Hus, som koordinerer netværket. I styregruppen sidder desuden Planetarium, Astra, Engineer the Future og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Derudover bidrager en lang række interessenter til arbejdet, heriblandt:

Gomspace, Ascend XYZ, Geoforum, Censec, Engineer the Future, Teknologipagten, Kildeskolen, Randers Realskole, Geografilærerforeningen, Fysiklærerforeningen, Informatiklærerforeningen, Aalborg Universitet, DTU Space, Aarhus Universitet, Science Museerne, Brorfelde Observatoriet, Absalon (University College Copenhagen), Center for Undervisningsmidler, Insero, Kroppedal Museum, Dansk Selskab for rumfartsforskning, Styrelsen for Undervisnings og Kvalitet.