Fremtiden rumstation logo - Esero
*Ring ring… ring ring… ring ring*. Klokken er 12.35 tirsdag d. 26. september, og en ikke-tilkoblet drejeskivetelefon ringer i planetariesalen på Planetarium i København. Røret bliver løftet, og frem på skærmen toner NASAs Mission Control Houston.

Hvordan? Hvorfor? Hvad så?

Hvordan er det at leve og arbejde 400 km over Jordens overflade? Hvilken betydning har en astronauts arbejde for fremtiden? Og hvordan kan en rumstation designes, når vi engang i fremtiden skal videre til Månen eller Mars?

I et inflight call fra september 2023 forsøger Fremtidens Rumstation at blive klogere på disse spørgsmål sammen med danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, der befinder sig på ISS, og fire danske eksperter:

Tina Ibsen
Astrofysiker og ekspert i astronomi og rumfart, Tina Ibsen Formidling

Anders Riemann
Direktør og ekspert i vertikale landbrug, Nordic Harvest

Emilie Marley Siemssen
Jurist med speciale i rumjura, GomSpace

Dan Bhanderi
Ingeniør og ekspert i rumfartsteknologier, Terma

Brug inflight callet

Inflight callet har til formål at inspirere elevernes arbejde med Fremtidens Rumstation. Måske svarer Andreas eller en af paneldeltagerne på de spørgsmål, som eleverne sidder med, eller kommer med nye udfordringer ind i designet af fremtidens rumstation. 

Se inflight callet med eleverne, inden, under eller efter et forløb, og giv dem en forståelse for, at fremtidens rumfart har brug for mange fagligheder for at løse de virkelige udfordringer, der findes her på Jorden og i rummet.

Oversigt

00:00Velkomst
03:40Præsentation af Fremtidens Rumstation
13:00Præsentation af panelet
34:00Panelet svarer på spørgsmål fra elever
48:40Inflight call med Andreas Mogensen
1:10:00Opfølgning med panelet
1:25:00Afrunding

Samarbejdspartnere for Fremtidens Rumstation:

Samarbejdspartnere for fremtidens rumstation - Esero
Skip to content