Forside > tema >Rumfysik til gymnasiet

<\span>
ESERO Tema

Rumfysik til gymnasiet

Kategorier

ScienceGuides er et gratis initiativ, der skal bringe en værktøjskasse til elever i gymnasiet, der enten har svært ved at finde en vej ind i fysik og kemi, eller også bare har brug for at høre det igen – forklaret på en anden måde end de lige har hørt læreren forklare det.

Scienceguides har udgivet fire videoer målrettet gymnasieniveauet, der er samlet i dette Tema. Alle Scienceguides videoer finder du på Youtube.

Aktiviteter i dette Tema:

Bogen “Fysik i rummet”

Facitliste, supplerende litteratur, øvelsesvejledninger, m.m.
Se Aktivitet

Er der tyngdekraft i rummet?

I denne video gennemgår Science Guides, hvordan man beregner tyngdekraft og tyngdeacceleration med formlen for massetiltrækning. Formålet er at undersøge om, der er tyngdekraft ude i rummet.
Se Aktivitet

Hvad er vægtløshed?

Science Guides undersøger hvad vægtløshed er. Hvad et kredsløb om jorden er, og hvordan man beregner hvilken hastighed man skal bevæge sig med, for at holde sig i kredsløbet
Se Aktivitet

Vægtløs på et zero-G fly

Hvordan bliver man vægtløs ombord på et fly? Denne video er en del af serien ScienceGuides; et gratis initiativ, der skal bringe fysik ind på en anden måde i gymnasierne.
Se Aktivitet

Vægtløs på 3 måder

Hvordan kan man skabe vægtløshed på jorden ved hjælp af droptowers, raketter og 0-G fly? I denne video gennemgår ScienceGuides vægtløshed.
Se Aktivitet