Gå til hovedindhold

Hvor kommer du fra? Fra Big Bang til din krop

Hvor kommer du fra?

Det kan du finde svar på med hjælp fra dette undervisningsmateriale.

Et fællesfagligt undervisningsmateriale og -forløb, der med udgangspunkt i udstillingen ”Made in Space” undersøger, hvor grundstofferne kommer fra, og hvor de er i vores krop.

Undervisningsmateriale bruges bedst i forbindelse med et besøg i udstillingen ’Made in Space’ på Tycho Brahe Planetarium, fx suppleret med en guidetur, men kan også bruges til et selvstændigt forløb om atomer, grundstoffer og molekyler.

Udstillingen ’Made in Space’ handler om, hvor nogle af de grundstoffer, som er nødvendige for at lave et menneske, kommer fra. Udstillingen kobler blandt andet Big Bang og stjerners død til livet på Jorden og os som mennesker.

Materialet er tænkt som et supplement til før, under og efter et besøg på Tycho Brahe Planetarium. Det supplerer fortællingen i udstillingen med:

- Før: En tværfaglig tekst og nogle simple forberedende opgaver.

- Under: Forslag til aktiviteter i udstillingen.

- Efter: Evaluerende opgaver til at forankre det faglige indhold fra udstillingen.

Tycho Brahe Planetariet har udviklet forløbet, som bruges bedst i forbindelse med udstillingen "Made in Space", fx. suppleret med en guidetur, men kan også bruges til et selvstændigt forløb om atomer, grundstoffer og molekyler.

Målgruppe: 6.-10. kl.

Se oversigt over forløbets indplacering i Fællesmål.