Gå til hovedindhold

Rumfartsskolen

Med Rumfartsskolen kan et gymnasium arbejde med rumfart på tværs af studieretninger og i samarbejde med danske rumfartsvirksomheder. Rumfartsskolen er et koncept til gymnasier, som består af to elementer

Rumfartsskolen er udviklet i samarbejde mellem Danish Aerospace Company og Svendborg Tekniske Gymnasium og Naturvidenskabernes Hus, som en del af projektet Rumrejsen 2015

Inspirationskatalog med rumfartsforløb

Kataloget består af en række undervisningsforløb og aktiviteter centreret omkring rumfart. I alle aktiviteter arbejdes med rumfart på tværs af studieretninger. Eleverne får erfaringer med konkrete rumfartsteknologier, har mulighed for at møde rollemodeller fra virksomheder, der arbejder med rumfartsteknologier og få indblik i de mange forskellige kompetencer, der er i spil, når man arbejder med rumfart.

Hver enkel aktivitet er overordnet beskrevet med en forside. Her kan man danne sig et hurtigt overblik over blandt andet: aktivitetens titel, studieretning og fag der indgår samt eventuelle virksomheder, der kan samarbejdes med eller inddrages som case. Derudover er forløbet detaljeret beskrevet med forsøgsbeskrivelser, fag-mål, kernestof, aktivitetsoversigt, relevant baggrundsmateriale mv.

Aktiviteterne i inspirationskataloget kan bruges direkte i undervisningen på gymnasiet, eller inspirere til andre undervisningsaktiviteter om rumfart, eller til at etablere et samarbejde med en rumfartsvirksomhed.

Virksomhedskatalog med danske rumfartsvirksomheder

Inspirationskataloget er suppleret af en oversigt over en del af de danske virksomheder, der arbejder med rumfart. På listen findes virksomheder, som eksempelvis Danish Aerospace Company, der blandt andet leverer træningsudstyr og software til både ESA og NASA og rumstationen ISS eller Ohmatex, der laver tøj med kropsovervågning til ESA. Geografisk er der virksomheder i stort set hele landet, fra GateHouse i Nørresundby til FLUX i Asnæs. Bredden af fagområdet spænder også vidt, fra akustisk måleudstyr til membraner til vandrensning.

Med Rumfartsskolen håber Naturvidenskabernes Hus og vores partnere i projektet at kunne inspirere lærere til at arbejde med rumfartsteknologi i undervisningen. Og ikke mindst, at begejstre gymnasieelever og vække deres nysgerrighed for rumfart og de mange teknologier, der indgår.

Inspirationskataloget og virksomhedskataloget findes i linkboks i højre side.

Rumfartsskolen er en del af Rumrejsen 2015, som er støttet af Lundbeckfonden og Nordeafonden.