Gå til hovedindhold

Forløb og aktiviteter om rummet og rumfart

Satellite:  ISS © ESA/NASA/Alexander Gerst

Vi fandt 51 materialer

(c) Peter Southwood [CC BY-SA 3.0], WikiMedia Commons

Alger i rummad

Alger laver fremtidens rummad. I dette forsøg skal du producere alger og undersøge, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.
7. klasse til 10. klasse

Hvor kommer du fra? Fra Big Bang til din krop

Hvor kommer du fra? Det kan du finde svar på med hjælp fra dette undervisningsmateriale. Et fællesfagligt undervisningsmateriale og -forløb, der med udgangspunkt i udstillingen ”Made in Space” undersøger, hvor grundstofferne kommer fra, og hvor de er i vores krop. Undervisningsmateriale bruges...
6. klasse til 10. klasse
Er vi alene? Jagten på exoplaneter

1. - 5. klasse: Er vi alene? Jagten på planeter uden for vores solsystem

Dette undervisningsmateriale er målrettet elever i indskoling og på mellemtrin. Materialet er udviklet af det engelske ESERO UK og siden oversat i maj 2018 af ESERO Denmark. Nedenfor kan du læse introduktionsteksten fra materialet, som kan hentes gratis via linket til højre. Bemærk at materialet...
1. klasse til 5. klasse

Solens bevægelse

Denne grubletegning indgår i samlingen Jorden og Universet og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse

Måneskin

Denne grubletegning indgår i samlingen Jorden og Universet og kan, med udgangspunkt i elevernes hverdagsforestillinger, bruges som igangsætter til emnet og oplæg til videre undersøgelser og arbejde.
5. klasse til 10. klasse

Isskolen - om is og klimaforanidringer for 6-10 klassetrin

Den nylige opvarmning af Jorden har medført ændringer i kryosfæren – den del af jordsystemet hvor vand forekommer i sin frosne form – hvilket har betydet en øget afstrømning af smeltevand og isbjerge fra gletsjerne og et stigende havniveau. Den øgede afstrømning af ferskvand til havene påvirker...
6. klasse til 10. klasse

Global opvarmning

Afprøv en klimamodel og forudsig hvordan klimaet vil blive om 100 år! Følg bevægelserne hos en radiomærket isbjørn! Afprøv forsøg med isterninger, der illustrerer forskellen på indlandsisen i Grøndland og havis omkring nordpolen og se hvad der sker, når temperaturen stiger!
8. klasse til 2. g

Få vand til at koge ved 50 grader

Vand koger ved 100 grader celsius, men er det altid sådan? Se her, hvordan vand kan koge ved 50 grader celsius og lær, hvorfor det så vigtigt at have en rumdragt på.
3. klasse til 10. klasse

Fysik: Hvad er vægtløshed? (2/4)

I denne video gennemgår Science Guides hvad vægtløshed er. Der gennemgås også hvad et kredsløb om Jorden er, og hvordan man beregner hvilken hastighed man skal bevæge sig med, for at holde sig i kredsløbet.
10. klasse til 3. g

Fysik: Vægtløs på 3 måder (3/4)

I denne video gennemgår ScienceGuides, hvordan man kan skabe vægtløshed på Jorden ved hjælp af droptowers, raketter og 0-G fly.
10. klasse til 3. g