Rumrejsen

Find undervisningsaktiviteter og -ressourcer om rumfart, rumteknologi og livet på den internationale rumstation i anledning af Andreas Mogensens rumrejse til ISS 2023-2024. 

 
 
 
 
 
Fremtiden rumstation logo - Esero
Andreas Mogensen - rumrejsen Esero

Tag med Andreas Mogensen til ISS i 2023

I august 2023 bryder den danske ESA astronaut Andreas Mogensen gennem atmosfæren for at koble sig på den internationale rumstation, ISS. Her skal han være i seks måneder, hvor han blandt andet skal arbejde med 10 danske eksperimenter. Mens Andreas er på ISS, laver projektet Rumrejsen en masse forskellige aktiviteter som skoler kan deltage i. Tag med dine elever på en naturvidenskabelig rumrejse og bliv klogere på teknologien, forskningen og livet i rummet.

Læs mere om projekt rumrejsen 

Læs mere om HUGINN mission

 
 
 
 
 

Deltag i aktiviteter

Fremtidens Rumstation

Hvad skal der til, for at sende en rumstation i kredsløb om Månen eller astronauter til Mars? Sådanne rumstationer kan ikke få friske forsyninger fra Jorden, og vil derfor skulle genbruge stort set alt. Giv dine dine elever mulighed for at arbejde med Fremtidens Rumstation med en række engineering forløb tilpasset forskellige fag og klassetrin. 

 

Rumfart i danske virksomheder

Rumfart involverer mange flere mennesker end den, der skal afsted i raketten. Der skal laves rummad, bygges rensningsanlæg og designes rumdragter, og mange danske virksomheder er med til at fremstille rumteknologi. Bliv klogere på, hvad de laver, og hør om mulighederne for at arbejde med rumteknologi.

 
 

Rummissionen LIVE

Vær med til live events rundt om i landet i forbindelse med Andreas Mogensens opsendelse, ophold og hjemkomst fra ISS. I kan fx deltage i launch events eller følge med på livestream, når Andreas ringer hjem fra ISS til Danmark. 

 
 

På mission med Andreas Mogensen

Oplev udstillingen, der inviterer dig med på Andreas Mogensens Huginn mission til Den Internationale Rumstation. Udstillingen gør jer klogere på, hvad Andreas Mogensen og hans astronautkollegaer arbejder med, og I kan se nogle af de genstande, de bruger. Udstillingen rejser rundt i landet, og her kan du følge med i, hvor den befinder sig.

 
 

Kalender over alle Rumrejsens aktiviteter

I forbindelse med HUGINN-missionen kommer der til at se en masse rumfarts-relaterede aktiviteter i efteråret 2023 og foråret 2024. Her kan du følge med i de mange events.

 
 
Skip to content