Rumrejsen

På denne side samles en masse undervisnings-aktiviteter og ressourcer i forbindelse med Andreas Mogensens rumrejse til ISS 2023. Denne hjemmeside vil blive udvidet april-juni 2023 og være fuldt flyvende til skole start efter sommerferien. 

 

Andreas Mogensen skal tilbage til ISS i 2023.

Til august 2023 skal Andreas Mogensen igen op til den internationale rumstation. Denne gang skal han være deroppe i et halvt år. Hvis du og dine elever vil følge med i hvad han laver, og I vil prøve at arbejde med rummet, så har vi en række tilbud til jer. Følg med her på siden. Vi tilføjer løbende nye tilbud frem til skolestart efter sommerferien.

Læs ESAs pressemeddelelse om Andreas’ nye mission

ESERO DK samler her, i forbindelse med Andreas Mogensens rumrejse, undervisningsaktiviteter og ressourcer relevante for STEM-undervisere.

 
 

Planlagte aktiviteter i Rumrejsen

Live events

I forbindelse med Andreas Mogensens opsendelse, ophold og hjemkomst fra ISS vil der blive lavet en række live events rundt om i landet. Der er blandt andet nogle events hvor Andreas ringer hjem til Danmark fra Rumstationen, som bliver streamet live ud til alle interesserede. Det kan du finde informationer om her (der kommer link ) 

Rumfart i danske virksomheder

Der er mange danske virksomheder der er involveret i at fremstille rumteknologi. Hvis du vil se hvad de laver og høre om hvordan du selv kan komme til at arbejde med rumteknologi så følg med her. 

Byg Fremtidens Rumstation

Der er planer om at bygge en rumstation i kredsløb om Månen og der arbejdes også på at sende astronauter til Mars. De nye rumstationer kan ikke få friske forsyninger op fra Jorden og vil derfor skulle genbruge stort set alt. Hvis du vil give dine elever mulighed for at arbejde med Fremtidens Rumstation med en række engineering forløb, så følg med her. Her kommer materiale til både grundskole og ungdomsuddannelser på denne side. 

Huginn missionen

I forbindelse med HUGINN missionen bliver der bygget en udstilling som italesætter livet på rumstationen, som kommer rundt i landet mens Andreas Mogensen er afsted. Besøg udstillingen og bliv klogere på hvad han arbejder med deroppe og se nogle af de genstande han har arbejdet med. Følg med i hvor udstillingen er hvornår her. 
Andreas Mogensen - rumrejsen Esero

Andreas Mogensen