Søg
  Forside > tema > Klimadetektiver
ESERO Tema

Klimadetektiver

Kategorier
Tema:

ESERO DK og Geografilærerforeningen præsenterer Klimadetektiverne, hvor elever identificerer og undersøger et lokalt klimaproblem. Eleverne bruger satellitdata og/eller egne målinger. De leder efter løsninger og får hjælp fra danske og internationale eksperter, der giver feedback på deres forskningsforslag og projektresultater.

Her i temaet finder du alle de undervisningsaktiviteter, der indgår i Missionen.

Du kan læse mere om Klimadetektiverne i Missionsbeskrivelsen.

 

Aktiviteter i dette Tema:

Jorden under låget

Hvad er drivhuseffekten? Eleverne bygger en model for at forstå, hvad drivhuseffekten er, og diskuterer konsekvenserne af drivhusgasser.
Se Aktivitet

Næsen højt oppe i himlen

Observation og måling af vejrforhold. Eleverne bygger en lille meteorologistation og foretager målinger af regn, vindhastighed og lufttemperatur.
Se Aktivitet

Et år på jorden

Forståelse af årstiderne. En praktisk aktivitet, der sigter mod at lade eleverne udforske soljordsystemets indflydelse på årstiderne.
Se Aktivitet

Efter stormen

Følg orkanen Matthew og analyser dens følger. Eleverne lærer, hvordan en orkan udvikles, og hvilken indflydelse ekstremt vejr kan have.
Se Aktivitet

Drivhuseffekten og dens betydning

Undersøgelser af global opvarmning. Eleverne lærer om nogle af konsekvenserne af en øget drivhuseffekt; smeltning af is på land og til havs samt om ændringer i albedo.
Se Aktivitet

Havis set fra rummet

Undersøgelser af den arktiske havis og dens betydning for det globale klima. Eleverne får indblik i, hvordan isudbredelsen kan analyseres ved hjælp af tidsserier af satellitbilleder.
Se Aktivitet

Infrarød webcam hack

Se på verden på en ny måde ved hjælp af billeder optaget med et infrarødt kamera. Eleverne arbejder med forskellige satellitbilleder, og ser styrken i at bruge infrarødt kamera.
Se Aktivitet

Havets motorveje

Havstrømme og deres betydning for klimaet. Ved hjælp af multimedier lærer eleverne om havstrømme, og forstår vigtigheden af havstrømmenes monitorering.
Se Aktivitet

Isskolen – om is og klimaforandringer

En undervisningshjemmeside til 6.-10. klassetrin, der giver en grundlæggende introduktion til is og klimaforandringer.
Se Aktivitet
Skip to content