Forside > Kom godt i gang

 

Kom godt i gang

Fra Big Bang til mennesket
ESERO DK er for lærere, der ønsker at arbejde med astronomi og rumfart i klasselokalet. Her finder du undervisningsaktiviteter, missioner og lærerkurser udviklet i samarbejde med partnere fra Danmark og udlandet. Takket være ESA og de danske partnere bag ESERO DK er undervisningstilbuddene gratis.

Rumfart og astronomi

Rumfart fascinerer børn og unge. Det gør emnerne fremragende for undervisning i naturvidenskabs- og teknologifag. Emner som jordobservation, navigation, energikilder og menneskets muligheder og begrænsninger, viser sig ofte at være mere relaterbare, end vi tror. Rumfart har alt at gøre med vores umiddelbare miljø. Fra de atomer vi er lavet af, til månen vi ser på himlen, til de mange praktiske anvendelser fra rumfartsindustrien, der indgår i vores hverdag, såsom navigation og vejrudsigt. Med undervisningsmaterialet fra ESERO DK arbejder eleverne inden for emner på en praktisk og engagerende måde. ESERO DK’s mål er at løfte emner inden for rumfart og astronomi i undervisningen, og fremme elevernes færdigheder og interesse for emnerne.

ESERO DK tilbyder et bredt udvalg af undervisningsmaterialer, som kan bruges til at udfordre og engagere elever lige fra indskoling til gymnasier. Over 80 undervisningsaktiviteter, temaer og missioner, ligger klar – lige til at gå til.

Undervisningsaktiviteter og temaer

Næsten hver undervisningsaktivitet kan bruges som en særskilt aktivitet og varer som oftest mellem 30 minutter og 2 timer. Mange undervisningsaktiviteter indgår derudover også i et tema eller en mission, som dermed giver mulighed for at undervise i et helt forløb inden for et bestemt område.

Til undervisningsaktiviteterne, der hører under et tema (eller en mission), finder du en aktivitetsplan som indeholder alle de nødvendige oplysninger til undervisning i undervisningsaktiviteten, herunder en liste over materialer, en tidsplan, baggrundsinformation og arbejdsark til eleverne.

Find undervisningsaktiviteterne og temaerne her.

Missioner

Ud over de enkelte undervisningsaktiviteter og temaer finder du også missioner på ESERO DK. Missionerne er undervisningsforløb ligesom temaerne, men giver derudover mulighed for at deltage i nationale eller internationale konkurrencer. For eksempel kan elever, der deltager i Moon Camp konkurrencen sende deres eget design af en månebase med 3D programmet Tinkercard (gratis) til bedømmelse hos et ekspertpanel, og gymnasieelevers selvbyggede dåse-satellitter kan, hvis eleverne vinder den internationale konkurrence, lanceres med en ægte raket i CanSat-projektet.
Find missionerne her
Missionerne kan dog også bruges som undervisningsforløb uden at klassen eller eleverne behøves at være tilmeldt konkurrencerne.

Kurser for undervisere

ESERO DK arrangerer hvert år flere inspirerende kurser for lærere. Prøv et kursus og bliv fortrolig med de mange undervisningsmuligheder inden for rumrejser og astronomi. Du finder det aktuelle udvalg her