Forside > missioner > Mission X
Mission

Mission X

Træn som en astronaut! Vild med rummet, planeter og astronauter? Mission X inspirerer til læring om naturfag, ernæring, træning og rummet. Med Mission X bliver fysisk aktivitet og bevægelse en spændende del af natur- og teknologiundervisningen.

Hvad er Mission X?

Mission X er et undervisningsforløb udviklet til elever på indskoling og mellemtrin, af rumforskere og professionelle fitnessinstruktører, der arbejder med astronauter og rumfartsorganisationer internationalt.

Spændingen ved at udforske rummet i Mission X, inspirerer eleverne til at lære om naturfag, ernæring, træning og rummet. 

Undervisningsaktiviteterne er opdelt i fysiske aktiviteter, der hjælper eleverne til at udvikle styrke, udholdenhed, koordination og rumlig forståelse, og naturfaglige aktiviteter med fokus på faglig argumentation og samarbejde. Eleverne udfører aktiviteterne for at samle point og hjælpe Luna og Leo med at komme til månen.

Missionen er udviklet til elever i aldersgruppen 8 til 12 år, og er tilrettelagt som et seks ugers forløb. Det er dog nemt at plukke i aktiviteterne, som kan laves hver for sig.

 

Start Mission X med en særlig besked fra ESA-astronaut Luca Parmitano!

Hjælp Luna og Leo med at komme til Månen

I Mission X deltager eleverne i en ”Walk to the Moon challenge”, hvor de hjælper maskotterne Luna og Leo med at komme til Månen ved at lave øvelser og indsende point.

Der er 384.000 km fra Jorden til Månen, så vi har brug for alle elevers point, for at Luna og Leo kan komme hele vejen til Månen! For hver aktivitet eleverne laver optjenes der point. Point indsendes til den internationale Mission X-side, hvor I kan se, hvor langt Luna og Leo er kommet i dette års Mission X.

 

Tilmeld din klasse Mission X 2023!

Tilmeldingen til Mission X 2023 åbner 13. september 2022. Du kan tilmelde dine elever ved at udfylde formularen på Planetariums Mission X-side. Mission X 2023 finder sted fra d. 13. januar – 31. maj 2023.

På siden finder du også en lærervejledning, logbog til eleverne, træningsoversigt og udvalgte aktiviteter til elever på mellemtrinnet.

 

Hvornår er Mission X?

Walk to the Moon-udfordringen er aktiv fra d. 13. januar 2022 – 31. maj 2023. I denne periode er det muligt at indsende point.

Har du spørgsmål om Mission X, er du velkommen til at skrive til skole@planetarium.dk.

 

 

Skip to content