Forside > missioner > Moon Camp
Mission

Moon Camp

Mission Moon Camp: Design jeres egen månebase i 3D-programmet Tinkercad. Indsend jeres design og modtag et diplom eller deltag i en international konkurrence. Målgruppe: Mellemtrin
mooncamp på månen

Design jeres egen månebase med Moon Camp

Med missionen ‘Moon Camp’ skal I designe jeres egen månebase, men først skal I lære om udfordringerne ved at etablere en månebase. Det sker gennem naturvidenskabelige forsøg, hvor I skal udforske de ekstreme forhold, der er i Rummet. Når I har lært om, hvordan astronauterne kan leve på Månen, hvilke ressourser der er på Månen, og hvordan man beskytter udstyr og liv, er I klar til at designe jeres egen månebase ved hjælp af det gratis 3D-program Tinkercad.

Guide til Tinkercad

 

Indsend månebasen og modtag et diplom eller deltag i en international konkurrence

Når I har designet jeres 3D-månebase, kan I vælge at indsende jeres design til Moon Camp Discovery eller Moon Camp Explores.

Målgruppe:

Mellemtrin

Moon Camp Discovery

 • Ingen konkurrence
 • Klassen får et diplom
 • God til de mindste og dem, der ikke ønsker at konkurrere
 • Tilmelding åbner 14. september 2022

 

Om Moon Camp Discovery

Når I indsender jeres projekt til Moon Camp Discovery, modtager I et diplom, såfremt I opfylder betingelserne. Moon Camp Discovery er for jer, som er begyndere og gerne selv vil bestemme, hvad I vil designe: Lunar Lander, Lunar Orbital Space Station, Lunar Rover, Moon Base, Rocket eller Space Suit. Designet skal udarbejdes i Autodesk® Tinkercad™ og indeholde en kort beskrivelse af jeres projekt på engelsk.

 

Aktiviteter

Der er mulighed for at arbejde med disse aktiviteter:

 

Videoerne fra Airbus, som er på engelsk med danske undertekster, kan også inddrages (1½ minut). I kan f.eks. koble dem på aktiviteterne på denne måde:

 

Registrering:

Du registrerer dig som lærer og tilmelder din klasse her. Link her.

Moon Camp Explorers

 • Konkurrence med bedømmelse af jury
 • God til elever, der gerne vil konkurrere i en international dyst (sidste år vandt vinderne et online møde med astronauter)
 • Tilmelding åbner 14. september 2022

 

Om Moon Camp Explorers

Når I deltager i Moon Camp Explorers, kæmper I mod andres projekter. I har mulighed for at vinde deltagelse i et webinar med en af ESA’s astronauter. Basen skal designes i Autodesk® Tinkercad™ og skal inkludere overvejelser omkring brugen af lokale ressourcer. Eleverne skal udarbejde en beskrivelse af deres projekt på engelsk og komme med svar på:

 • Hvor skal basen være og hvorfor?
 • Hvilke materialer skal den bygges af og hvordan?
 • Hvordan skaffer dine astronauter vand, mad, elektricitet og ilt?
 • Hvordan ser en dag ud for en af dine astronauter?

 

Aktiviteter

Der er mulighed for at arbejde med disse aktiviteter:

 

Videoerne fra Airbus, som er på engelsk med danske undertekster, kan også inddrages (1½ minut). I kan f.eks. koble dem på aktiviteterne på denne måde:

 

 

Brug for hjælp?

Skal I bruge hjælp til tilmelding eller upload af jeres design, så kontakt ESERO Danmark.

 

Hvad er Moon Camp?

Se denne film om Moon Camp:

 

 

Moon Camp er et tilbud til skoler fra ESA Education, som er udviklet i et samarbejde med Airbus Fonden og AutoDesk. Det danske undervisningsmateriale er oversat af ESERO Danmark i juni 2020.

Skip to content